De Vluchtkerk bouwt door

Het verhaal van de circa 80 onuitzetbare mensen zonder papieren gaat door. Er is een kerk gevonden, er wordt vandaag een CV-ketel geïnstalleerd voor warme douches, vele mensen hebben dekens gebracht en er komt vandaag een mobiele keuken.

Warm is het alleen nog lang niet. De kerk bestaat uit een grote betonnen ruimte die niet met straalkachels warm te krijgen is. Daarom willen we nu tussen de betonnen pilaren aparte kamers maken.  Met deze kamers zullen we ruimtes realiseren die brandveilig, warm en besloten zijn.

Op die manier toveren we een koude kerk in tot een warme thuishaven. In ieder geval tot de kerst, en – als dat nodig is, omdat de politiek het af laat weten – een langere periode.

Komend weekend willen we vijf Amsterdamse aannemers uitdagen om voor een scherpe prijs kamers neer te zetten in de centrale kerkhal.

Gisteren zamelden we met jullie hulp al 1.777 euro in.
Als we dit volhouden zijn we in het weekend op ons streefbedrag en gaat de bouw door!

Met je bijdrage – groot, of klein – zorg je ervoor dat de vluchtelingen een veilige uitvalsbasis voor hun protest hebben. En er zo nog beter in slagen om hun doel bereiken: zichtbaar blijven, totdat ze een menswaardige oplossing hebben.
Donaties kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer 97593 t.n.v. de Protestantse Diaconie Amsterdam, o.v.v. ‘de Vluchtkerk’. Zie hier ook voor een online mogelijkheid om geld over te maken. (De Protestantse Diaconie heeft een ANBI-status – i.v.m. belastingaftrek)
Advertisements

Reactie:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: