Wat is er nodig?

Overal in het land reageren mensen met dezelfde vraag: wat kunnen we doen?

 • We willen de komende dagen de leefbaarheid in de kerk vergroten.

De kerk is gevestigd aan de Erik de Roodestraat 14-16 in Stadsdeel West (Bos & Lommer) te Amsterdam.

Kom spelletjes spelen, muziek maken, voetballen & praten.

– Breng houdbaar eten & drinken (dit wordt verzameld op het altaar voor in de kerk).

UPDATE 17.00 uur, 3 december: op DEZE PAGINA staat een lijst met spullen die nodig zijn en waar we bijhouden wat er al gebracht is. Mail ons ( devluchtkerk@gmail.com ) als je iets van de lijst wilt afstrepen.

 • Organisatie

Maandag 3 december, 20 uur, is er een bijeenkomst in de kerk voor betrokken burgers en organisaties. Hier zullen taken worden verdeeld en werkgroepen worden ingericht om veiligheid en leefbaarheid te vergroten. Organisaties kunnen max. 1 á 2 personen hiervoor afvaardigen. Als u nog niet bent uitgenodigd, stelt u zich dan eerst even voor via een mail aan devluchtkerk@gmail.com .

Annerike Hekman houdt een rooster bij, zodat er voorlopig altijd mensen bij zijn. Ze is te bereiken via 06-44646422.

 • Niet in de gelegenheid om langs te komen?

– De Protestantse Diaconie heeft aangeboden financieel bij te springen, waar nodig. U kunt de diaconie steunen door geld over te maken naar rekening 97593 t.n.v. de Protestantse Diaconie Amsterdam, o.v.v. ‘De Vluchtkerk’. Mail devluchtkerk@gmail.com met uw donatie, dan houden we het bij. We zorgen er dan voor dat het geld terecht komt bij de groep en degenen die hen steunen. Zie hier voor een online mogelijkheid om geld over te maken en op die manier te steunen. De Protestantse Diaconie heeft een ANBI-status (i.v.m. belastingaftrek)

 • Wat kunt u nog meer doen?

– Zorg ervoor dat uw omgeving wordt ingeschakeld, door het doel van de vluchtelingen (´menswaardige opvang en een duurzame oplossing, vanuit de overheid, voor onuitzetbare asielzoekers´) onder de aandacht te brengen van buren, burgers, politici en beleidsmakers.

Advertisements

11 comments

 1. Wil graag helpen en meer mensen hierop wijzen. Zouden jullie daarom op deze pagina kunnen vermelden wat het giro- of rekeningnummer is en o.v.v. een bepaald kenmerk waar donaties gestort kunnen worden?
  Veel succes!

 2. Ge-wel-dig! Wat een FANTASTISCH initiatief! Hoop dat er veel geld binnenkomt om jullie en de mensen om wie het gaat te steunen. Hopelijk komt er zo een einde aan deze mensonterende toestanden! (Heb het gelijk gelinkt aan mijn Face-book pagina.)

 3. Aha, dit is duidelijker: U kunt uw gift ook zelf overmaken naar rekening 97593 t.n.v. de Protestantse Diaconie Amsterdam, o.v.v. “De Vluchtkerk”.

 4. Prachtig initiatief. Protestants Jeugdwerk Amsterdam en Sint(erSjaak) doen van harte mee. Vandaag collecteren maatschappelijke stagiairs op kantoren Protestantse Kerk/Diaconie Amsterdam en kochten daarvan levensmiddelen die intussen bij jullie afgeleverd zullen zijn. Woensdag komt deze Sint niet alleen van alles brengen bij lieve kindjes in Huizen, maar ook ophalen. De ouders van Sint stellen hun (pak)huis ter beschikking, en Sint rijdt het weer naar Amsterdam. Graag wens ik iedereen in de Jozefkerk veel warmte, saamhorigheid en nieuwe toekomstperspectieven, hoop jullie gauw te ontmoeten.

 5. Is er kleding nodig?
  Zijn er kinderen bij? Misschien kan ik op mijn school iets regelen?

  Groetjes Croissant

 6. Jaap Teuwissen · · Reply

  Ook ‘de parel van het Gooi’ HUIZEN het dorp gelegen aan de voormalig Zuiderzee is in actie gekomen!! Laten wij allen als natie niet opzij kijken maar het negatieve ombuigen naar het positieve, dit met vereende krachten!!

 7. Is een barbeque een idee? En is morgen om half 8 in de ochtend goede tijd?

 8. Indien er kleding nodig is ik heb heel veel winterkleding ik hoor graag of het nodig is dan brengen wij het langs?

 9. Eelke & Gerdien Smit · · Reply

  Ik heb nog een matras over…maar woon in ede en ben niet in de gelegenheid deze naar A’dam te brengen. Iemand die toevallig toch die kant op moet?

 10. Buurthuis de Tagerijn Balboastraat en Westerwijk hebben veel kleding over. Wie o wie heeft een auto beschikbaar om de kleding op te halen? Anders moet het volgende week weggegooid worden (zonde!) ivm een ernstig opslagprobleem.

Reactie:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: